Επίδομα ανεργίας: Οι αλλαγές που έρχονται – Περισσότερα κίνητρα

Οι αλλαγές που έρχονται στο επίδομα ανεργίας – Όσα ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην επιδότηση του ρεύματος, στην εξαήμερη εργασία καθώς και στις αλλαγές που έρχονται για το επίδομα ανεργίας.

Σχετικά με τις ενισχύσεις στο ρεύμα, ο κ. Καραγκούνης είπε πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όταν υπάρχει ανάγκη κι ότι μπαίνουμε μπροστά στο πρόβλημα. Όπως σημείωσε:

«Μέσω της έκτακτης εισφοράς θα ελαφρυνθούν οι οικιακοί καταναλωτές τον Αύγουστο. Τα κοινωνικά τιμολόγια θα έχουν πολύ μεγαλύτερη επιδότηση, ενώ τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν από το αρμόδιο υπουργείο πόσα θα δικαιούται το κάθε σπιτικό»

Σε ό,τι αφορά την εξαήμερη εργασία, ο υφυπουργός τόνισε ότι:

«Αυτή η δυνατότητα αφορά ελάχιστες επιχειρήσεις κυρίως στη βιομηχανία ενώ διευκρίνισε ότι δεν είναι έκτη μέρα, είναι έκτακτη βάρδια και αφορά επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας»

Τέλος, για τις αλλαγές που θα έρθουν στο επίδομα ανεργίας είπε ότι θα δοθεί μεγαλύτερη κινητροδότηση για την καταβολή του. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός:

«Θα έχει περισσότερα κίνητρα ώστε τα άτομα που είναι σε ανεργία και παίρνουν τα επιδόματα να έχουν ως κίνητρο να βγουν γρήγορα στην αγορά εργασίας.

Μας ενδιαφέρει να μειώσουμε την ανεργία και ήδη αυτό έχει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό καθώς είναι σήμερα στο 10,6%[…] ο στόχος μας είναι παράλληλα και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα έως το 2027»

Πηγή: www.neolaia.gr